Rode bad eend coaching breda

Rode (bad) eend

Je hebt het vast al ergens gezien of misschien heb je het van mij gekregen: mijn rode badeend. Het is een rood bad-eendje van natuurrubber met mijn bedrijfsnaam op zijn buik. Maar waar staat dit eendje eigenlijk voor? 

Vreemd eendje in de bijt

Mijn coaching richt zich op het verbeteren van team-samenwerking vanuit inclusiviteit. Een ieder is uniek en heeft zijn unieke waardevolle bijdrage aan een team. In plaats van dat wat anders is uit te sluiten, zet ik me er voor in het anders-zijn van elkaar te omarmen en gebruik te maken van de unieke mogelijkheden die dit biedt. Wie is tenslotte niet wel eens het “Vreemde eendje in de bijt” met een afwijkende mening of gedrag. Om nog maar te zwijgen van anders zijn dan waar men aan gewend is in termen van geslacht, geaardheid of de religie. Neem een jonge meid in de bouw of een kapper die zich identificeert als man en valt op vrouwen.

Inclusiviteit en vreemde eend

In hoe ik anderen vertelde over mijn coaching kwamen die inclusiviteit en het zijn van een vreemd eendje regelmatig terug. Daar wilde ik dus iets mee. Zowel als het ging om beelden bij mijn blogs en posts, als in wat ik fysiek mee kon geven aan netwerkcontacten en potentiële klanten. Dat het een eend moest worden was al snel duidelijk, maar wat dan nog meer.

Rode bad eend coach Breda

Een vreemd maar geen lelijk eendje

Aanvankelijk heb ik geflirt met afbeeldingen van “het lelijke eendje”. Geflirt want hoewel het lelijke eendje uitgroeit tot een prachtige zwaan, voelde het lelijke eendje toch te negatief geladen. En ja het proces waar het eendje doorgaat komt wellicht overeen met het proces waar je als mens door heen kan gaan wanneer je je een vreemd eendje voelt. Het woord “lelijk” maakte dat ik er niet op aan ging. Daarbij, hoe geef ik een lelijk eendje weg?

Doorzoekend en -denkend kwam ik uit op bad-eendjes. Als give away is een bad-eendje goed te doen. Het is handzaam, je kan het eendje wegzetten of er mee (laten)spelen en er is wat ruimte om er tekst op te zetten. In afbeeldingen kan je iets doen met het uiterlijk van de bad-eendjes.

Mijn logo is rood. Dus daar kon ik ook wel wat mee, want een rode bad-eend is de afwijking in een groep doorgaans gele bad-eenden. Het vreemde eendje. Dus het werd een rode bad-eend.

Natuurrubber

Mijn logo en het groen op mijn website representeren de groei door middel van coaching. Het rode bad-eendje tikte all off the boxes op papier, maar als give away zag ik die groei nog niet direct terugkomen. Maar daar was ie dan, een natuurrubber rode bad-eendje.

Dat “a rubber ducky” niet groeit moge duidelijk zijn. Door echter te kiezen voor een eend gemaakt van natuurrubber kies ik voor een eend gemaakt van natuurlijk materiaal. Natuurrubber wordt tenslotte gemaakt uit het sap van de rubberboom en is biologisch afbreekbaar wanneer het wordt bloot gesteld aan zonlicht, vocht en frisse lucht.

Natuur->boom->groeien.

Alle kleuren van de regenboog

Voor mij is eend inmiddels onlosmakelijk verbonden met mij en waar ik met mijn coaching voor sta, Inclusie!! Jij bent mooi zoals je bent, je mag er (zichtbaar) zijn en je bent van waarde in het grotere geheel. Dat eend alle kleuren van de regenboog kan hebben om deze inclusie te representeren is een feit. Dat mijn ideale team bestaat uit de hele regenboog aan eendjes eveneens. Ten behoeve van de herkenbaarheid en het gebruik als metafoor hou ik het echter nog even bij deze rode bad-eend.

Inmiddels ziet eend al heel wat plekjes en is zelfs op een verre reis geweest. Ook de aankomende tijd staan er weer een paar leuke dingen op het programma. Van een netwerkontmoeting in Etten-Leur tot een vakantie naar Kroatie.  

Mocht jij mijn eend (de rode met mijn bedrijfsnaam) tegen komen of in je bezit hebben, deel vooral een foto op de socials of met mij.

Vreemde eend in de bijt - spreekwoord

* vreemde eend in de bijt >> Betekenis: Oud hollands spreekwoord dat wordt gebruikt om aan te geven dat iemand niet helemaal in de groep past of opvalt in de groep. De bijt was een open gehakt gat om in te vissen waar watervogels gebruik van maakten tijdens strenge vorst wanneer dit het enige stukje open water was. Meestal zag je in zo’n bijt veelvoorkomende watervogels maar soms trof je een exoot aan. Een vreemde eend in de bijt, een dier dat opvalt in de groep.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *