Skip to content

Blog

Persoonlijke ontwikkeling rode badeend

Persoonlijke ontwikkeling – totaal meer dan de som der delen

Persoonlijke ontwikkeling heeft de enorme reikwijdte van jou als totale persoon. Vanuit de holistische mensvisie bekeken is dat het totaal van jouw ontwikkeling op lichamelijk, mentaal, sociaal, spiritueel en emotioneel vlak. Waarbij deze vlakken niet op zichzelf staan, maar een geheel vormen waarbij het ene vlak effect heeft op het andere. De vlakken overlappen elkaar en komen in de kern zelfs helemaal samen. Het geheel is meer dan de som der delen.

Lees verder »

10 tips om in goede balans te zijn

10 Tips om werkstress te verminderen en goed in balans te zijn tijdens de Week van de Werkstress. In Nederland neemt het aantal werkenden met burn-outklachten gestaag toe. Vorig jaar waren er 1,6 miljoen mensen met deze klachten, tegenover 1,3 miljoen het jaar ervoor.

Lees verder »
Vriend rol treinreis NiAnderRu

Vriend rol: Het leven is net een treinreis! 

Het leven is net een treinreis! Tijdens die reis ontmoeten we al die mensen die een bepaalde rol spelen in jouw leven. Voor een lange of kortere periode. Afhankelijk van de fase in ons leven. Vorige weken had ik het over de ouderrol en de partnerrol. Hoe zit dat bij de vriend rol?

Lees verder »
Partnerrol NiAndeRu

Partnerrol: Hoe zit dat binnen jouw team?

Partnerrol: Hoe zit dat binnen jouw team? Welke ruimte is er om het met elkaar te hebben over de relaties en partnerrol van elkaar? Zijn dat hilarische anekdotes, stoere verhalen, gemopper en geklaag over…. of gaat dat verder?

Lees verder »
Verschillende rollen persoon NiAndéRu

Zoveel verschillende rollen; hoe doe je dat?

Als individu heb je door je leven heen verschillende rollen. Rollen die elkaar afwisselen door de fase waar je in zit. Maar ook de rollen die je tegelijkertijd vervult.

Welke rollen zijn er, en hoe werken deze samen? Daar duik ik de komende periode verder op in.

Lees verder »
persoonlijke grenzen

Persoonlijke grenzen

Naar mijn idee is geen blauwdruk te geven van “hoe het heurt”. Persoonlijke grenzen zijn persoonlijk en worden beïnvloed door een veelheid aan persoonlijke en sociale factoren.

Lees verder »